9 Şubat 2012 Perşembe

Niggas in Paris




Jay-Z ve Kanye West’in çiçeği burnunda ortak albümü olan Watch the Throne’dan “Niggas in Paris” isimli parça için bugün bir video klip yayınlandı. Dağıtıcı şirket tabiki Vevo. Ben bu yazıyı yazarken klibin izlenme sayısı henüz 305 idi. Yarına kadar muhtemelen bir kaç milyonu devirir.

Parçanın ortaya çıkış sebebi Kanye West’in Paris’e gidip kendi kendine triplere girmesiymiş. Şaka değil. Vinnie Paz’in deyimiyle Gay Rapper Kanye West, Jay-Z ile Paris’e gittiğinde çok etkilenmiş. Gören de Isparta’da yaşıyor sanacak. Neyse parçanın başındaki o garip ses Blades of Glory filmindenmiş. İki cümle daha yazayım diye filmi izleme cesareti gösteremedim malesef.

Klibin başında bir uyarı var. Epilepsi hastalarının klibi izlemesi önerilmiyor. Çünkü klibin her saniyesinde onlarca ışık görüyor izleyen. Parçanın klibi tamamen konser görüntülerinden ve bazı ek grafik çalışmalardan oluşuyor. Bu da yeni hava atma şekli oldu. Kaç kişiyi konsere getiriyoruz hesaabı. Komik olan, insan klibi izlediğinde Paris’te geçtiğini falan sanıyor ancak klipteki konser görüntüleri turnenin Los Angeles ayağında çekilmiş. Klip boyunca “mirror” efekti kullanılmış. Klibi izlerken masonik imgeler arayacak olursanız müjde! Bol bol bulabilirsiniz. Artık onu da Sikkofield anlatsın… Klip konser görüntülerinden oluşuyor dedik de; klipte “inanılmaz güzel” şeklinde adlandırdığımız kadınlar var. Onlar tabiki rastgele hayranlar değil. Tamamen casting olayı. Ceza konserinde falan bulamayız yani.
Parçanın adı youtube’da sansürlenerek verilmiş. Hani şey tribi var ya, yalnızca zenciler zencilere zenci diyebilirler. Biz şarkıda deriz, siz diyemezsiniz. Ne kadar eleştirsemde mükemmel olan o video klibi bi’ izleyelim. Eğer bu işle uğraşan varsa fena kıskanacak. Kendimden biliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder