3 Şubat 2012 Cuma

Alex Da Kid



İsmini duymadığımız ama prodüktörlük yaptığı parçaların hayranı olduğumuz adam. Kendisi bir İngiliz hiphop prodüktörü. Eminem’in, menajeri Paul’a “farklı bi’şeyler yapalım” demesiyle “Love the Way Lou Lie” adlı parçayı meydana getiren adam.

İlk bilinir işi 2008 yılında prodüktörlüğünü yaptığı eski Destniy’s Child grubu üyesi Michelle Williams’ın “Hello Heartbreak” adlı parçasıdır. Parça pek bir başarı kaydedemese de bir yıl sonra Nicki Minaj’ın yalnızca youtube kanalında 43milyon defa dinlenmiş “Massive Attack” parçasının prodüktörlüğünü yapmasına ön ayak olmuştur.

İngiliz prodüktör 2010 yılında DJ Frank ile birlikte B.o.B’nin çıkış parçası olan Airplanes’in prodüktörlüğünü üstlendi. Aslında Eminem’le tanışmaları bu zamana tekabül ediyordu. Parçanın ikinci versiyonunda Eminem kendi bölümünü okudu ve o parçanında mix işlemlerini Alex Da Kid üstlendi.

Ünü git gide artan genç prodüktör P. Diddy’nin Coming Home parçasını ardından Dr. Dre ile Eminem’in ortak çalışması olan Need A Doctor’ı ve son olarak da Lupe Fiasco’nun Words I Never Said isimli teklisini prodükte etti. İlk bakışta her şey normal gözükse de bu parçaların başka bir ortak noktası daha var; hepsinin nakaratlarını “Skylar Grey” seslendiriyor. Daha sonra kendisiyle ilgili de bir yazı yazacağım. Şimdilik Alex Da Kid’in prodüktörlüğünü yaptığı parçalar arasında en beğendiğim olan “Love the Way You Lie” teklisini paylaşıyorum. Bu parça Alex'in diğer prodüktörlere karşı sosyal medyada kazandığı bir savaş olarak nitelendirilebiir. Yalnızca Vevo Youtube kanalında 429milyon izlenme.

Bu arada Need A Doctor’da Eminem’in vokal mixajı aşırı derecede kötü. Anlam verebilmiş değilim. O sebeple onu ikinci sıraya atıyor, onun yerine bu klibi paylaşıyorum. Keyifli dinlemeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder