21 Mayıs 2013 Salı

Kanye's New Slaves!


Grammy Ödülleri’ne koyduğu ambargo, Kim Kardashian ile olan anlamsız birlikteliği ve Jay-Z ile kariyerinin en iyi parçalarını yaptığı yıllar oldu 2012 ve 2013. Kanye West gündemin tanfilemelerine yeniden el atıyor. Çok da uzak değil. Haziran ayında yeni albümü Yeezus’u raflara koyacak. Albümle birlikte paranın neresine ne koyacak bilmiyorum ama albümünün ne kadar iddialı olduğunu, dün gece lansmanı yapılan yeni single’ından anlayabiliyorum.

Roc-A-Fella’nın (Jay-Z’nin sahibi olduğu plak şirketi) albüm promoları konusunda ne kadar ileri düzey pazarlama örnekleri sergilediğini önceden gördük. Bu kez de Kanye’nin albümü için yardırmış ajansları. Birbirinden farklı 66 şehirde yeni parçasının close-up çekim videoları binalara yansıtıldı. Videoların aşırı karanlık oluşu da albüm hakkında epey fikir sahibi olmamızı sağladı aslında.

Albümün tracklist’i henüz yayınlanmadı. O yüzden kimlerle birlikte çalıştığını da bilemiyoruz. Tam da Daft Punk ortalığı kasıp kavururken bir Daft Punk feati gelmiş olsa. Yağ olur, bal olur. Toprak olur, taş olur.

Kanye dün gece tanıtımı yapılan New Slaves (Yeni Köleler) adlı parçada, ne kendisinin ne de kendisi kadar ünlü olan hiçbir siyahi müzisyenin söylemediği şeyler söylüyor. Şarkının başlarında çoğunlukla ırkçılık konularına değiniyor. Siyahilerin çoğunun hayalinin bir Bentley almak, kürkler giymek olduğunu filan söylüyor. Pezevenk, sanki kendi Albea’ya biniyor! Diye düşünecekken parçanın bir kısmında “I throw these Maybach keys” lafıyla “sikeertmeden çıktın be Halil’im” dizelerini akıllara getiriyor.

Parçanın devamında “Şu yeni dünya düzeni saçmalıklarıyla hepimizin kafasını karıştırıyorlar.” diyor. Hayırdır bilader? Niggaz in Paris’te içine girmediğiniz üçgen kalmamıştı diyesi geliyor insanın. Bunları söyleyenin Kanye olması ilk etapta şaşırtsa da mutlu ediyor. “Manitalarla çek kanka” vizyonunu bırakması ihtimali bile coşturuyor. Uzun lafın kısası, yılın en iyi rap albümü ve rap sanatçısı ödülleri sahibini şimdiden buldu. 

New Slaves adlı parçanın Toronto'da yayınlanan versiyonu ve albümün kapağı aşağıda, çek dis aaut!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder