23 Mart 2013 Cumartesi

Snoop Dogg İstanbul'a Geliyor!


Batı Yakası’nın büyük efendisi Temmuz’da İstanbul’a geliyor. Dr. Dre’nin keşfettiği en büyük yeteneklerden biri olarak kabul edilen Snoop Dogg, ilk albümünü 1993 yılında çıkarmıştı. İsmini unutmak ne mümkün: Doggystyle.

Öyle Gangnam’a falan benzemeyen “style” anlayışı, albümü çıktıktan kısa bir süre sonra porno olaylarına karışmasıyla anlaşıldı. Açıkçası onu bir kaç paragrafa sığdırmak pek mümkün değil, o yüzden pek de kasmayacağım.  

Son dönemde rap müzikte göklere çıkardığı bayrağı oraya dikti ve aşağı indi. Jamaica’ya doğru... Snoop Dogg’un şu sıralar bir reggae albümü üzerinde çalıştığını biliyorum. Vice kısa bir süre önce kendisiyle ilgili epey açıklayıcı bir belgesel yapmıştı. Altyazılı versiyonu var mı bilmiyorum ama internette orjinaline erişmek mümkün. 

Kuşkusuz İstanbul’u inletecek olan parça “Drop it like it’s hot” olacak. Snoop’un müzik kariyerinde en büyük popülariteye ulaştığı şarkıların başında geliyor bu. Ayakçısı Pharrell Williams (NERD diyeyim bilenler bilir) ile birlikte uzuuuunca bir süre listelerin başından inmedi Doggy.

Snoop Dogg İstanbul’a iki mükemmel konuk ile geliyor yahut getiriliyor. Bunlardan ilki Nas. İsmi hiç de küçük harfle yazılmaması gereken biridir bence. Özellikle de uzun bir aradan sonra müziğe Damian Marley ile beraber yaptığı kulak kanatan ortak albümle döndükten sonra...

Nas’ın bu hayattaki alameti farikası da “I Know I Can” parçasıdır şüphesiz. Parçadaki klasik müzik kafaları Ceza’ya da yıllar sonra ilham vermiş olacak ki, Türk Marşı’nı yaptı.

Nas, Jay-Z ile kavga edip onun şirketini bırakınca ismini uzunca bir süre duymak mümkün olmamıştı ancak hem Jay-Z ile barıştı hem de plak şirketine yeniden girdi. Uzun lafın kısası taşaklı rapçidir kendisi.

Snoop’un diğer konuğu ise Cee Lo Green. Bize kadar ulaşan bir başarısı olmadı şu ana kadar. Benim kendisiyle tanıştığım çalışma ise Slaughterhouse ile birlikte kavurdukları “My Life” parçasıdır. Ama kendisi de epey kulis yapmış, bugünlere kadar göbeğini korumayı başarmıştır.

Konserin sponsoru Vodafone. Kudurdular lan bu sene. Rihanna filan. Eminem’i getirin hemen hattımı ve sülalemi Vodafone’a taşıyayım. Konsere gelecekler haber etsin paslaşa paslaşa kaleye yaklaşalım.

Konserin biletlerine buradan ulaşabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder